Gemlik Zeytini

Gemlik Zeytini : Gemlik Zeytini nasıl yetiştirilir, diğer  cinslerden farkı nedir, Trilye zeytini  ile  Gemlik zeytinin arasındaki fark nedir

Gemlik zeytinin en belirgin özelliği renginin koyu siyah olması ve etinin çekirdekten kolayca ayrılabilmesidir. Meyve ve çekirdekleri orta irilikte olup yaklaşık %30 oranında yağ içerir.

Gemlik bölgesinde üretilen zeytin tad ve yapı özellikleri dolayısı ile dünyanın en iyi salamuralık zeytin çeşidi olarak kabul edilmektedir.

Gemlik bölgesinde zeytin ağaçlarıhaziran ayında çiçek açmaya başlar. Temmuz ayında sap budaması yapılarak ağacın daha güçlü kalması sağlanmış olur.

Temmuz – Ağustos aylarında sulama yapılan ağaçlarda zeytin Eylül ayının ikinci yarısında yağlanmaya başlar. Gemlik zeytinlerinin hasadı Kasım, Aralık ve Ocak aylarında yapılır. Eğer Rekor Gelişim kullanıldıysa kasım  ortası  genellikle  hasadı  bitirmiş  olursunuz. Çünkü rekor Gelişim ile  erken  siyahlaşma söz  konusudur. Aşağıdaki  videolarda   yüzlerce   Gemlik  zeytin ağacı  bakım  videolarını  izleyebilirsiniz.

Zeytin ağacı Bakım videola

 Zeytin Ağaçlarında kuruma, Yaprak Sararması  gibi Hastalıklar ile  ilgili yorum Videoları

Her Çeşit Ağaç İçin Kuruma Çözümleri

Her Çeşit Bitki için Bakım Videoları

Gemlik Zeytini Marmara Bölgesinin zeytin ağaçlarının büyük bir kısmını oluşturur. Özel bir grubu oluşturan Gemli Zeytinleri her yıl düzenli olarak meyve verir. Zeytinin en belirgin özelliği renginin koyu siyah olması ve etinin çekirdekten kolayca ayrılabilmesidir. Meyve ve çekirdekleri orta irilikte olup % 29.9 oranında yağ içerir. Gemlik bölgesinde üretilen zeytin tad ve yapı özellikleri dolayısı ile dünyanın en iyi salamuralık zeytin çeşidi olarak kabul edilmektedir. Ülkemizde kamu kurumları ve özel sektör tarafından üretilen zeytin fidanlarının % 80’ne yakını Gemlik zeytin çeşidi fidanlarıdır. Bundan dolayı zeytinciliğin yapıldığı bütün bölgelerde bu çeşide rastlanır. Gemlik zeytini için Trilye, Kıvırcık, Kaplık, Kara gibi isimlerde kullanılır.

 

Büyük bir özveri isteyen zeytin soframıza gelene kadar birçok aşamadan geçer. Kış döneminde kar ve yağmurlarla kabaran toprak ilkbaharda sürülerek veya bellenerek toprağı havalandırılır. Fazla dalları ve gereksiz sürgünleri budanan zeytin ağacı mahsule hazır duruma getirilmiş olur.

Gemlik bölgesinde zeytin ağaçları haziran ayında çiçek açmaya başlar. Temmuz ayında sap budaması yapılarak ağacın daha güçlü kalması sağlanmış olur. Temmuz – Ağustos aylarında sulama yapılan ağaçlarda zeytin Eylül ayının ikinci yarısında yağlanmaya başlar. Gemlik zeytinlerinin hasadı Kasım, Aralık ve Ocak aylarında yapılır. Zeytinler Tek Tek elle toplanarak olgunluklarına ve boylarına göre ayrıştırılır. Hiçbir katkı maddesi kullanmadan su-tuz ile fermente edilen Gemlik Zeytinleri en doğal haliyle sofralarımızdaki yerini alır.

Niçin Gemlik Zeytini? Çünkü;

* Gemlik Zeytinleri Coğrafi İşaretini taşıyan zeytin Gemlik, bölgesi zeytinlerinden üretilmekte olup, bölgesine özgü ve dünyanın başka hiçbir yerinde yetişmeyen bir yapıya ve lezzete sahiptir.
* Dünyada zeytin sektöründe lider konumunda olan her bölgenin bir Coğrafi İşareti vardır. Coğrafi İşaret belgesi zeytinin coğrafi yapısı, iklimi, yetiştirme şekli ve daha birçok etkenle kendine özgü karakteristik özellikler taşıdığının simgesidir. Ülkemizde bu belgeye sahip tek zeytin türü sadece Gemlik Zeytinleridir
* Dünyanın en kaliteli zeytinidir. İspanyolların sofralık olarak bilinen “Manzanilla” zeytini ile rekabet edebilecek tek zeytinimiz Gemlik Zeytinidir.

* Doğal siyahtır, dalında karardıktan sonra toplanır. Hiçbir kimyasal işleme tabi tutulmaz doğal haliyle soframıza gelir.
* Gemlik Zeytinleri elle toplanır. Elle toplanması zeytinin diğer toplama yöntemleriyle toplanması esnasında oluşan kayıpları ortadan kaldırır. Toplanan zeytinler bekletilmeden günlük olarak salamura edilir.
* Küçük çekirdekli olup ince kabuklu ve etlidir. Dayanıklı olup raf ömrü diğer zeytinlere göre uzundur.
* Gemlikte Zeytin üretimi yapan firmaların birçoğu aile işletmesi olup zeytinleri kendi bahçelerinde ve kendi bahçelerinde ve kendi tesislerinde tamamen bilimsel tekniklerle yetiştirip üretmektedirler. Zeytini yapan ve pazarlayan firmaların tamamı gıda kodeksine uygundur.
* Gemlik çeşidi siyah sofralık bir özelliğe sahip olmakla beraber yağlık olarak bilinen Ayvalık zeytininden %6 daha fazla yağ ihtiva etmektedir.
*

Gemlik dışında birçok yere Gemlik Zeytini ağacı dikilmektedir. Unutulmamalı ki zeytine tadını veren ağacın yanı sıra, hava, toprak ve iklim yapısıdır ve Gemlik Zeytinini özel yapan ağacı-havası-toprağı-iklimidir. Gerçek Gemlik zeytini almak için ambalajında Coğrafi İşaret bulunan markaları tercih edin

 

 

 Zeytin  Ağacı  Hakkında sitemizde yada başka  yerde bulamadıklarınızı, merak ettiklerinizi bizleri arayarak yada aşağıdaki iletişim bilgilerinden ulaşarak istediğiniz zaman  danışabilirsiniz. Sizlere en kısa zamanda dönmeye  çalışırız.Zeytin Ağacı  için çok  önemli ürünlerden olan Rekor Gelişimden, 1 adet  dahi siparişinizin olması halinde, gerek bayilerimiz tarafından gerekse fabrikadan en kısa süre içerisinde siparişiniz teslim edilir. Kargo ile gönderilecek siparişlerde ise kargonun gittiği her  yere sipariş alıyoruz. 

                          [phone]Rekor Gelişim : Tel +902323642222  Adres : 29 Ekim Mahallesi 10001 Sok. Menemen- İZMİR  E-mail : rekorgelisim@gmail.com    Web: www.rekorgubre.com.tr[/phone]